30/11/2021

Søk, søk, søk!

Vil du vite mer?

Carina Lund Gomes

Office Manager, Norway

clg@compass.no

+47 950 74 411

View profile

Vi i Compass er så heldige å ha to studenter med på Research-teamet. Martine og Silje er hos oss to dager i uken, og bistår med search, kandidatkontakt, og annonsering. Begge studerer til daglig  organisasjon, ledelse og arbeid ved Universitetet i Oslo, og ser for seg en karriere innen rekruttering og HR når masteroppgaven leveres neste år.   

Vi har satt oss ned med dem for å høre litt om hvordan de tenker den erfaringen de får med rekruttering, executive search  og arbeidsmarkedet kan overføres til fremtidige roller de vil ha i arbeidslivet, og hva de tenker om mulighetene fremover.  

Fra Møre og Romsdal til Oslo – begge to!

Hva slags studiebakgrunn har dere, og hvor tilbringer dere studiehverdagen? 

– Jeg har en bachelor i offentlig administrasjon og ledelse, med fordypning i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, sier Silje, som opprinnelig er fra Valderøya i Møre og Romsdal.

– Jeg søkte meg inn der fordi det var der de hadde den studieretningen, med mulighet til fordypning mot det offentlige. I tillegg har UiO et godt omdømme, så jeg ønsket å komme inn der. Nå holder jeg på med en master i organisasjon, ledelse og arbeid. Dette er et studium hvor det var rekordmange søkere da vi kom inn, og jeg liker å utfordre meg selv, så det føltes som en liten seier å få plass. 

Martine har en bachelor i jus og administrasjon fra høyskolen i hjembyen Molde. Bacheloren er en allsidig grad, som har gitt henne mange muligheter videre. Nå tar hun samme master som Silje, også ved UiO.

– Jeg valgte denne studieretningen etter årene ved HiM etter tips fra veileder. Jeg skrev bacheloroppgaven min om rekruttering, da dette er et emne som interesserer meg. Masteren jeg nå tar er faglig bred, med mange fremtidsmuligheter. Studiet og studiestedet har også et godt rennommé, og bare det åpner mange dører. Da jeg ble tipset om mastergraden, tenkte jeg at denne skal jeg inn på!

Godt møte med Compass

Nå er dere hos oss på kontorene i Stenersgata to dager i uken – hvordan havnet dere her? 

– Da jeg skrev bacheloroppgaven visste jeg at jeg ville utforske rekruttering, sier Martine.

– Det er jo nettopp dette stillingen innebærer, og da jeg så annonsen ble jeg interessert med en gang. Jeg har vært i noen rekrutteringsprosesser hvor jeg ikke har følt meg velkommen, og måten jeg ble møtt på her, gjorde meg trygg på at dette var et sted jeg ville være. Det var god kommunikasjon og tilbakemeldinger gjennom hele prosessen, så jeg visste at her kunne jeg trives og lære mye. Det at annonsen henvender seg til studenter viser at det er en bedrift som tør satse på unge, og er villige til å legge tid i å forme og lære en person faget og prosessene i executive search. Jeg har hatt et ganske begrenset syn på hva rekruttering er, og her får jeg være med på en prosess fra starten, og jeg lærer hvordan kommunisere med ulike mennesketyper. Det gjør en til en god menneskekjenner å drive med search, man treffer på så mange ulike mennesker. Og så er det positivt å kunne bruke det man lærer på studiet parallelt.  

Silje har lenge vært interessert i ansettelsesprosesser, og har fulgt med på utviklingen i jobbmarkedet i mediene. På skolen var hun en del av et tverrfaglig gruppeprosjekt for Nasjonalforeningen for folkehelsen våren 2021. Prosjektet omhandlet motivasjon og rekruttering til demensforeningene.

– Stillingsbeskrivelsen og arbeidsoppgavene appellerte til meg. Jeg var inne på hjemmesidene til Compass, og syntes det var en god blanding av kvinner og menn, og også av aldre. Jeg synes det er spennende å jobbe i et team hvor alle har ulike utdanninger, noe som gir gode diskusjoner og varierte synspunkter. Det er givende å finne folk til stillinger, ringe dem, og hør om ulike bakgrunner, hva som finnes av utdanninger, bransjer og roller.

Fremtid i HR & rekruttering

Silje fortsetter gjerne å jobbe innen HR & rekruttering etter endt studie, og ser  all erfaring hun får her i Compass som relevant.

– Jeg får viktig lærdom om organisasjonsmarkedet, mennesker, og man ser jo mange CVer, så man lærer å raskt kjenne igjen en potensiell kandidat. 

Martine forteller at hun får en solid grunnforståelse for hvordan arbeidslivet fungerer, og at dette kan tas med til fremtidige stillinger innen rekruttering.

Har dere noen tips til studenter når det gjelder valg av ekstrajobb? 

– Finn noe som er relevant til det du studerer, men også noe du kan se for deg å jobbe med etter studiene. Det er en fordel å få en fot innenfor og begynne å bygge nettverk allerede mens man er student. Men finner du ikke noe relevant, ta en jobb som gir deg arbeidserfaring, og viser fremtidige arbeidsgivere at du håndterer jobb og studier samtidig ved å møte opp. Skriv en god søknad tilpasset stillingen, vær kort og konsis og bruk relevante ord fra stillingsannonsen. Søk studentstillinger, da konkurrerer du med færre enn ved vanlige deltidsstillinger. Få gjerne hjelp med CV og søknad på studiestedenes karrieresentre, oppfordrer Martine 

– All erfaring er god erfaring. Du vil stå bedre rustet til å få relevante jobber etter hvert. Det er kamp om stillingene for studenter, så ikke gi opp. Søk, søk, søk!

Les mer om moderne rekruttering

Blogg