25/04/2022

4 tips til å vurdere en seriøs henvendelse fra en hodejeger

Vil du vite mer?

Hanna Kaupang

Consultant, Norway

hk@compass.no

+47 481 72 822

View profile

Det kan være guld værd at have en professionel headhunter eller to i dit netværk. Men hvordan spotter du, om henvendelsen er seriøs? Og hvordan sorterer du støj fra?

Vi har samlet 4 tips til, hvordan du som kandidat vælger de seriøse henvendelser til.

Markedet er fyldt med støj og useriøse henvendelser. Men det kan være til din fordel at holde kontakten til de rette headhuntere.

Sådan genkender du en useriøs headhunter fra en seriøs

 

1. Skyder de med spredehagl?

Er henvendelsen generisk og uden særligt specifikke detaljer – udover, at de har brugt det rigtige navn i toppen af henvendelsen? Eller indeholder den direkte henvisninger til dig, din erfaring eller LinkedIn-profil?

Hvis det er tydeligt, at headhunteren har sat sig ind i dig, din profil og din relevans for stillingen, de forsøger at besætte, har du formentlig fat i en seriøs headhunter.

 

2. Hører de et nej?

En professionel headhunter har respekt for din tid og forstår et ”nej tak”.

Hun er interesseret i dialog og vil gerne lære mere om dig – også selvom du ikke er interesseret lige nu. Headhunteren har måske en anden jobmulighed på hånden, som er et bedre match i forhold til din erfaring og den karrierevej, du er på.

 

3. Quid pro quo?

En seriøs headhunter værdsætter relationen og sikrer, at både du og han kan drage nytte af at opbygge en relation.

Med en god headhunter i dit netværk kan du få sparring og råd til, hvilke muligheder du har. Og du kan måske sende nogen fra dit netværk i headhunterens retning? Det er et gensidigt samarbejde, der kommer jer begge til gode.

 

4. Mere end bare kandidat til bunken

En kvalificeret headhunter søger mere end blot en kandidat. Hun søger også kvalificeret indsigt i din branche og det miljø, du befinder dig i. Spørger headhunteren interesseret ind til mere end bare din baggrund, men også din branche? Så har du en stærk indikator på, at vedkommende er interesseret i at blive klogere og prioriterer at se det større billede, frem for kun at løse en opgave her og nu.

En headhunter, der har respekt for din faglighed og dine særlige indsigter, er et stærkt kort at have i dit netværk, som senere kan være til både din og dit netværks fordel.

Kan du genkende følelsen af en rødglødende LinkedIn-inbox og nye henvendelser hver dag? Læs vores artikel om hvordan du kan bruge det til din fordel.

Er du jaget vildt?

Les mer om moderne rekruttering

Blogg