E-commerce Manager hos Arvid

Brinner du för e-handel, digital marknadsföring och vill jobba i en kommersiell roll? Söker du en roll med stort eget ansvar och rejäla möjligheter att påverka? Vill du arbeta med starka varumärken i en expansiv och stimulerande miljö? Då kanske den här spännande tjänsten är ditt nästa jobb!

Beskrivning av rollen och uppgifterna

Som E-commerce Manager ansvarar du för Arvid Nordquists digitala strategi och att utveckla affären som drivs genom e-handel som försäljningskanal. Du definierar och implementerar strategier för befintliga och nya e-handels kunder i samarbete med tvärfunktionella team (Marknad, Supply chain, IT & Försäljning). Vidare initierar du och tar fram digitala arbetssätt, verktyg och kampanjer mot våra kunder tillsammans med marknadsavdelningarna. Du kommer till exempel att ansvara för att;

  • Ta fram e-handelsstrategi för kundorganisationen i Norden
  • Utforma och skapa arbetssätt/verktyg för kundorganisationen mot digitala kanaler samt stödja dem i implementationen
  • Leda och förhandla årliga avtal med e-handelspartners (pure players)
  • Identifiera nya e-handelstrender för att skapa tillväxt och action plans
  •  Förbereda och presentera lanseringar för framtida och nuvarande e-handelspartners
  • Uppnå budgeterad försäljning i volym & värde på definierade kunder
  • Bevaka och utveckla sortiment per kund
  • Besöka kunderna och informera dem kontinuerligt
  • Presentera nyheter/sortiment i samråd med marknad
  • Driva planering, genomförande och uppföljning av kampanjer

Rollen är nyinrättad och som e-Commerce manager förväntas du att ständigt söka nya utvecklings- och förbättringsmöjligheter för verksamheten och vara en inspiratör och pådrivare gentemot den övriga organisationen i frågor som rör e-handel. Tjänsten ingår i den svenska försäljningsorganisationen men har en koordinerade och konsulterande roll för e-handel i Norden. Placering för rollen är på huvudkontoret i Solna.

Din profil

Du är en tekniskt intresserad och kundfokuserad person med flerårig erfarenhet från av att ha drivit och utvecklat försäljning genom olika e-handelsplattformar. Vi ser gärna att du arbetat i liknande roll och gärna inom snabbrörliga konsumtionsvaror med erfarenhet från komplex försäljning och förhandlingar på beslutande nivå där du också haft lönsamhetsansvar. Du brinner för ditt område och du har förmågan att kommunicera dina tankar och idéer på ett sätt som inspirerar och som leder till positiva samarbeten över gränserna i organisationen. Du är van vid och trivs i internationell miljö där du skapar förtroende genom din kompetens och din trygga framtoning. Arvid Nordquist söker en person som med starkt engagemang och en vilja att göra skillnad skapar resultat och utvecklar individer och organisation.

Som person är du drivande, analytisk, prestigelös och lättsam. Det är meriterande om du arbetat med SAP eller liknande större affärssystem. Goda kunskaper i engelska krävs, såväl skriftligt som muntligt.

Ansökan

I den här rekryteringen jobbar Arvid Nordquist tillsammans med Compass. Du söker ovan nämnda tjänst via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om Arvid Nordquist och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jens Holmberg på 070 377 06 20 eller Anders Carlsson på 070 766 26 91.

Om företaget

Arvid Nordquist HAB är ett familjeföretag med 290 medarbetare över hela Norden som brinner för att erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna. Vårt sortiment innehåller starka internationella varumärken som kan erbjuda hög kvalitet i kombination med omsorgsfull produktion och minskad påverkan på människa och miljö. Vi behöver stärka vårt team och söker dig som är engagerad och vill göra skillnad. Vi erbjuder en fartfylld miljö och en tjänst som erbjuder omväxling, utveckling och breda kontaktytor. Läs gärna mer på www.arvidnordquist.se

Vil du vide mere?